Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2007 11:38 - Левски-цска, само те ли?
Автор: lokosf Категория: Спорт   
Прочетен: 1556 Коментари: 1 Гласове:
0



Мачът е днес, не остана време, та бързам и аз да си кажа мнението. Жалко е, че нашата среща ще се застъпи с "Вечното дерби". Жалко е, но не за локомотивците или за славистите, а за хората, които ще се подлъжат да игнорират нас, заради тях. Жалко е, защото в продължение на седмица се опитвам да открия смислен анализ, коментар или какъвто и да е друг материал в родната преса, но попадам все на статии свързани с Левски-Цска. Добре де, на всички е ясно, че те са двата най-популярни отбора, нека да им отделят внимание, доста хора се интересуват от тях, нямам против, но пък това почти нулево внимание към нас си е направо обидно и не прави чест на родната спортна журналистика. Скапаняци! И все пак, хубаво е, че Локомотив-Славия и Левски-Цска ще се играят в един кръг, за да излезе истината на яве. А истината е, че нашият мач, сигурен съм, ще превъзхожда техния мач по футбол. И ако за непредубеденото око контраста ще е явен, то за зомбираните запалянковци и журналисти това ще е без никакво значение, защото ние и 5:4 да завършим, а те 0:0, за тях пак ще се пише поне 10 пъти повече. И все пак, докато т. нар. "цяла България" се вълнува от т. нар. "Кърваво дерби", една "малка част" от българите ще се вълнуват от нещо друго, не "кърваво", не "вечно", нещо, което се консумира веднага, а вкусът остава на езика за дълго. Да, това е Локомотив-Славия, тук я няма параноята на Левски-Цска, тук ги нямат тъпашките фенски изпълнения на Локо (Пд) - Ботев (Пд), тук има само футболна магия... и сърца, биещи за футбола и любимия отбор. "Червено-черните" срещу "белите", "малкото дерби" на големите личности - и на терена, и на трибуните. А за награда, днес ще има и захар в сладкиша - не се случва често и двата отбора да са сред челниците, но не и този път, този път ще се срещнат не само впечатляващите традиции на двата клуба, този път един срещу друг ще са два звяра (при това без наморника, който често им слагат преди срещите с Левски и Цска). Какво да очакваме? Никой не знае! Клиширано и дори изтъркано е, но в този сблъсък няма значение нито класирането, нито моментното състояние, в този сблъсък има значение единствено огънят, който гори у всеки.
И понеже забелязвам, че някъде се прокрадват мнения, като, видите ли, "на нас Славия не са ни дразнител", или "на нас Локомотив не са ни дразнител", аз мога само да кажа, че такъв филм няма. Двата отбора сме си взаимни дразнители и това си е. Не е нужно да си чупим главите и да прокламираме "напомпана" омраза, за да доказваме този факт. От доста време Левски и Цска не ни броят за живи, традициите ни не значат нищо за тях, обичат да се надсмиват над това, че се побираме във вагони и маршрутки, че ни бият в директните мачове и т.н.. Нека така да е! При това положение утре шоуто ще е само за избрани, а избрани ще са малкото, но останали верни запалянковци на "железните" и "белите". И все пак, в такива мачове не всичко се изчерпва до двата отбора. Марчо или Здравко, "Железни бригади" или "Бойс София", култовите ни президенти: Гигов или Стефанов. Спортната битка ще е под пара, съревнование ще има по всички фронтове. Ми така де, това са "червено-черните" срещу "белите" все пак...



Гласувай:
0



1. bounty - Pozdravi za temata, razbira se, 4e ...
02.12.2007 19:56
Pozdravi za temata, razbira se, 4e ne samo Levski i cska, no... prosto tozi ma4 4aka da gleda cqla Bulgaria i imenno zaradi tova 4e e "ve4noto derbi", a ne za6toto futbolnite dostoinstva v nego, 6te sa pove4e ot tezi na Loko Sofia - Slavia. Tazi zastypena ot teb teza dnes se potvardi. Edin mnogo mnogo slab Levski, sy6to i edin CSKA, praktikuva6t antifutbol, a v malkoto derbi - tri gola (1:2). Az razbira se bqh na Levski - cska, tyi kato sym fen na "sinite", no ne otri4am nikoi otbor. No za tova, koeto kaza 4e vie moje da zavar6ite 5:4, nie 0:0... ne znam kakvo da ti kaja, minaliq sezon - Loko Sf - Levski 3:5, tozi 0:0. Luda rabota. A za Levski - Cska v dne6ni vremena koi o4akva mnogo golove. Koga be6e posledniq ma4 s pove4e ot 1 ili 2 gola, ne moga da si spomnq ve4e. Dnes zavar6iha 1:0 za 4-ti poreden pyt i taka... A ina4e klasiraneto se vijda 4e na parvite 4 mesta sa imenno tezi 4 stoli4ni granda, taka 4e ne univai, i za drugite otbori ima mqsto pod slanceto.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lokosf
Категория: Спорт
Прочетен: 47182
Постинги: 19
Коментари: 10
Гласове: 389
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930